Champion Sound vytáhl z Kodaně vinylový trumf

Už je to tak. Je těžký netasit se s vinylovým trumfem, když vám při jeho nahrávání hrajou do noty esa světovýho formátu. A to doslova. Jedno eso – Storm, jeden z nejznámějších break dance tanečníků všech dob tentokráte netrsal, ale třímal majk, do kterého zpíval. Druhé eso – DJ Static, pro změnu odborník na slovo vzatý, pokud jde o skrečování, se tam zase věnoval tomu svému – tedy kolům z oceli. Kde a proč se ale jejich cesty začátkem Dubna protnuly? V Red Bull Studiu v Kodani, když byli čestnými hosty česko slovenského bboy funkového ansáblu Champion Sound při natáčení jejich prvního vinylu.
Nezní to jako pohádka? Zní. Protože to pohádka je. Potkali se u Kadaně. Český bboy funkový projekt Champion Sound existuje 3 roky. Milosrdně přeskočíme fakt, že co se týče live hraní už stihnul objet vlastně skoro všechny zásadní akce na kontinentu. Tedy Battle Of The Year v Německu + The Notorious IBE v Holandsku a Juste Debout ve vyprodaném Bercy v Paříži dokonce dvakrát. Ale teď už si tihle fousobrádci jezdí nahrávat do Red Bull Studia v Kodani? Jednoho z nejlepších Evropě? Studia, kde dělá týpek jménem Phase5, co má remix na singlu A Tribe Called Quest “Can I Kick It“? Studia, kde je pult z legendary studia Hit Factory? TOHO studia, kde se Beyoncé přiznala, že je Dangerously In Love? Studia, kde Biggie hlásil, že je Ready To Die? Studia, kde nahrál svou poslední skladbu John Lennon? Jo. Pultem z přesně tohohle studia 2 dny kroutil Tomáš Sochůrek ze skoro stejně legendary studia Jižák, aby dostal maximum z tohohle „Trans Europe Express 2014“ setkání. Setkání fousáč crew meets kšiltka & klobouk. Klobouk? Jo, Storm je ten chlápek v elegantním klobouku. Šuškalo se o tom už nějakou dobu, ale že je klobouk nezbytným doplňkem úspěchu, už teď hraničí se smrtelně vážnou jistotou. Má svojí historii. Teď v něm pláče Pharrell, ale už dřív to v podobným ladili Whodini, LL Cool J, Run-DMC, Slash z Gunů, kouzelník Popustón i Pan Tau
Champion Sound tu ale nehrál žádný housle, natož druhý. Tahle kapela nepřijela jako chudý příbuzný sbírat drobky po hostině slavnějších parťáků ve zbrani. Byla to právě tlupa okolo kapelníka Radima, co to celý dala dokupy a slovutné hosty na nahrávání SVÉHO vinylu do Kodaně pozvala. Nešlo o peníze ani schovávání se za hosty. Real recognizes the real. Jen proto se to všechno povedlo dotáhnout.
Výsledek? 2 bomby, sedm palců, lahodících uchu znalců. Špinavou čistotu 45 obrátek. Funkový lejno super těžký váhy. Zkrátka ten sedmipalcovej vinyl, na ten si budete muset ještě chvilku počkat. Bude ale hotov, než vyrazíte na prázdniny. A aby si smysly nezáviděly, nebude jen muzika, bude i video. Komu nestačí hryzání nehtů a rád by se naladil „shitty is pretty“ shit a slinu ukápnul, stačí nasát pižmo z blogu, psaného v přímém přenosu: www.redbull.cz/denikzkadane a profílovat fotky alá @Pernikphoto. Půjde o událost světového významu pro bboy kulturu? Má Česko Slovensko díky Champion Sound zaděláno na otisk do chodníku věčnosti? “We Are The Champions“? To se dozvíme v létě, ale vypadá to nadějně.